Нардепи пропонують збільшити суму збору за реєстрацію цінних паперів до 51 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують збільшити суму збору за реєстрацію цінних паперів до 51 тис. грн

Казна та Політика
380
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 9737 від 19 січня 2012 р., ініційований народними депутатами від Партії регіонів, "Про державне мито", що встановлює фіксовану суму збору за реєстрацію цінних паперів. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.
У відповідному законопроекті розміри мит залишилися колишніми. Виняток становить збір за реєстрацію випуску цінних паперів (крім облігацій державних і місцевих позик). Ставка його залишається незмінною - 0,1% від номінальної вартості випуску паперів, але максимальна сума збору буде відкоректована. Так, проектом закону пропонується встановити суму збору на рівні 3000 неоподатковуваних доходів громадян (51 тис. грн).
Крім того, згідно із законопроектом визначено виключний перелік об'єктів стягування державного мита. Так, державне мито сплачується за вчинення нотаріальних дій, реєстрацію актів цивільного стану, видачу паспортних документів, реєстрації місця проживання, проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, операції з цінними паперами, операції, здійснювані на товарних біржах з продажу об'єктів нерухомого майна , що знаходяться у власності громадянина, проведення публічних торгів (аукціонів, тендерів), видачу дозволів на право полювання та рибальства, видачу охоронних документів (патентів і свідоцтв), а також інші дії, що мають юридичне значення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас