"Газпром" вдвічі збільшить закупівлі азербайджанського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вдвічі збільшить закупівлі азербайджанського газу

Енергетика
619
Сьогодні в присутності Президента РФ Дмитра Медведєва і президента Азербайджану Ільхама Алієва голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і президент Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки (ДНКАР) Ровнаг Абдуллаєв підписали доповнення до чинного контракту купівлі-продажу азербайджанського природного газу. Про це УНН повідомили в прес-службі "Газпрому".
Згідно з документом, в 2012 році обсяг закупівлі газу з Азербайджану зросте з 1,5 до 3 млрд куб. м на рік, а з 2013 року - перевищить 3 млрд куб. м.
Олексій Міллер і Ровнаг Абдуллаєв високо оцінили взаємодії компаній в нафтогазовій сфері, зазначивши, що зміцнення співробітництва "Газпрому" і ДНКАР відповідає стратегічним інтересам обох країн.
"Другий рік поспіль ми подвоюємо закупівлі азербайджанського газу. Російсько-азербайджанське енергетичне партнерство розвивається хорошими темпами, що свідчить про взаємне прагнення і далі нарощувати обсяги поставок вуглеводнів. Відсутність верхньої планки обсягів закупівлі газу, територіальна близькість, наявність добре налагодженої газотранспортної інфраструктури, виключення транзитних зон дозволяють Азербайджану вигідніше експортувати природний газ до Росії", - сказав Олексій Міллер.
Довідка: Азербайджан має розвідані запаси природного газу в обсязі 1,5 трлн куб. м, включаючи родовище Шах-Деніз, розташоване в азербайджанському секторі шельфу Каспійського моря, з прогнозованими запасами 1,2 трлн куб. м природного газу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас