Чорновіл: Членство в Митному союзі здешевить для України газ лише тимчасово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл: Членство в Митному союзі здешевить для України газ лише тимчасово

Енергетика
254
Заступник глави комітету Верховної Ради з закордонних справ Тарас Чорновіл вважає, що вступ до Митного союзу здешевить газ для України лише тимчасово.
"Так, вступ України до Митного союзу може тимчасово знизити закупівельну ціну російського газу. Але ми бачимо, що Україна вже робила певні поступки Росії, наприклад, ті ж "Харківські домовленості", в результаті яких ми маємо найбільшу ціну на газ в Європі", - передає УНН слова Чорновола.
Вступ до Митного союзу, вважає Чорновіл, не дає Україні абсолютно ніяких гарантій, що через деякий час ціна на газ не буде вираховуватися знову за "грабіжницькою формулою".
"Те, що для України знімуть, нібито, вивізне мито, кардинально нічого не змінить. Тим більше, що завжди можна буде знайти інший протектор підняття загальної ціни", - сказав він.
Нагадаємо, нещодавно Урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасниками СНД, Євразійського економічного співробітництва та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян зазначив, що членство в Митному союзі допоможе Україні інтегруватися в Європу на більш вигідних умовах.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас