"Знайди відмінності в картинках". Американський премаркет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Знайди відмінності в картинках". Американський премаркет

Валюта
238
EUR/USD. Пара намагається закріпитися над зазначеною сьогодні підтримкою 1,2655 (подробиці в "Аналізі стратегій").
Паралельно повільно, але вірно формується "фундамент", покликаний продемонструвати реальність надій на світле майбутнє.
Сьогодні в стрічках новин транслюється заява Барньє про те, що "EUR залишиться світовою валютою", оскільки "Єврозона повертається з боргової кризи". А хто в цьому сумнівався?
Барньє - комісар Європейського Союзу з внутрішнього ринку. Тема EUR безпосередньо відноситься до його "єпархії". Нагадаємо, що вищий орган виконавчої влади Євросоюзу - це Єврокомісія. До її складу входять 27 комісарів, які призначаються єдиною угодою урядів країн-членів на п'ятирічний термін. У Комісії повинен бути представлений як мінімум один представник з кожної країни-члена. Кожен комісар (рекомендуються урядами держав і затверджуються Європарламентом) відповідає за певний напрямок роботи. М.Барньє - один з них. Представник Франції. Консервативний політик. І просто красивий чоловік. Може, жіноча частина інвесторів повірить і зробить прорив вгору?
До речі, пригадується ось що...
Чергова хвиля бід для EUR почалася з листопада 2011 р.
Сигнал надійшов теж з Єврокомісії.
Тоді (11.11.11) сам Баррозу (голова) напророчив "катастрофу, яка миттєво знищить 50% вартості європейської економіки, заглибивши континент в депресію, таку ж глибоку, як спад 1930-х років"; "втрати мільйонів робочих місць в Німеччині внаслідок розколу", "популізм і націоналізм, які піднімають голову"; "катастрофу, яка знизить рівень життя до рівня країн Латинської Америки", "шок, який знищить всі завоювання Європи за тривалий термін з часів Другої світової війни"; "політичний хаос і розпад урядів".
Продовжимо гру "Знайди відмінності в картинках".
Одна з відмінностей - ордени. На відміну від пана Баррозу пан Барньє нагороджений Орденом Почесного легіону, затвердженим ще Наполеоном Бонапартом! А за твердженням генерала Де Голля, "Почесний легіон - це спільнота еліти живих"! Так от. Барньє подав знак, виступаючи перед потенційними азіатськими інвесторами в Гонконзі. На його переконання, єдина європейська валюта вже зробила "гігантські кроки" на шляху відновлення довіри.
Хоча... По тому, як відчайдушно EUR/USD намагається вхопитися за соломинку, і не видно.
Тут зауважимо, що не всі три рейтингові агентства в цей раз дмуть в одну дуду. Standard & Poor's, приміром, знизило рейтинг дев'яти держав Єврозони в п'ятницю ввечері, в тому числі рейтинг Франції, а Moody's заявило про те, що рейтинг Франції стабільний - ААА!
Мінфін Німеччини тим часом звернув увагу на те, що рішення S&P не враховує прагнення Єврозони перейти до фіскального союзу.
Конкретно про Німеччину сказано, що національний борг держави, як очікується, знизився до 79% ВВП в 2011 р. на тлі більш слабких банківських боргів.
Олена Кашина, аналітик МФХ FIBO Group
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас