Прем'єр Пакистану погодився піти у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Пакистану погодився піти у відставку

Казна та Політика
169
Прем'єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані 16 січня оголосив, що готовий піти у відставку заради збереження стабільності в країні.
Відповідну заяву він зробив під час бесіди зі своїм політичним союзником - президентом Пакистану Асіфом Алі Зардарі, передає Лента.ру.
Ця розмова, в свою чергу, відбулася під час зустрічі президента і прем'єра з міністрами і лідерами парламентських фракцій - як провладних, так і опозиційних. За даними газети, опозиціонери погодилися підтримати спільну заяву політичних сил парламенту про необхідність збереження в країні демократії, але натомість зажадали проведення дострокових виборів.
Поки, втім, залишається неясним, чи означає згода Гілані піти зі свого поста, що в Пакистані незабаром пройдуть парламентські вибори.
Під час цієї ж зустрічі поки що прем'єр-міністр висловив готовність постати 19 січня перед судом, де розглядаються звинувачення в корупції з боку вищих осіб держави.
Раніше пакистанська преса писала, що 16 січня в парламенті країни повинно було відбутися голосування щодо вотуму недовіри Гілані, проте з якихось причин цього не сталося.
В останні місяці в Пакистані наростає політична криза. На тлі серйозного конфлікту між військовою і цивільною владою загострилися протиріччя в політичній еліті. У цих умовах опозиція вимагає проведення дострокових виборів, які могли б покласти край цій ситуації.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас