Франція розмістила векселі на 8,6 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція розмістила векселі на 8,6 млрд євро

Казна та Політика
309
Франція вдало розмістила короткострокові облігації на загальну суму 8,6 млрд євро, практично не відчувши змін, у порівнянні з попередніми аукціонами, повідомляє Reuters.
Це був перший борговий тест для країни, після того як рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) позбавило Францію найвищого кредитного рейтингу.
Французьке управління з запозичень AFT продало сьогодні 12-тижневі векселі на суму 4,5 млрд євро, 25-тижневі папери на суму 2,2 млрд євро і 51-тижневі папери на суму 1,9 млрд євро. Прибутковості за випусками знизилися, в порівнянні з попередніми аукціонами, - до 0,165%, 0,281% і 0,406% відповідно.
Заявки з боку інвесторів перевищили продані обсяги паперів в 1,9-2,1 рази, що можна охарактеризувати як досить впевнений попит. Однак попереду Францію чекають більш серйозні тести з розміщення середньострокових і довгострокових держпаперів.
Зазначимо, у понеділок рейтингове агентство Moody's підтвердило найвищий кредитний рейтинг Франції ААА.
У неділю Президент Ніколя Саркозі закликав до спокою після рішення S&P і пообіцяв здійснити додаткові реформи, щоб повернути країні найвищий кредитний рейтинг.
Відзначимо, 14 січня ц.р. аналітик S&P Моріц Кремер заявив, що агентство Standart & Poor's може знизити кредитний рейтинг Франції повторно, в тому випадку, якщо державний борг і дефіцит бюджету продовжать зростати. "Дефіцит бюджету Франції вже досить високий, у випадку, якщо він продовжить зростати і досягне певного рівня, це може призвести до чергового зниження кредитного рейтингу Франції", - заявив він.
За словами Крамера, S&P не розглядає можливого розпаду Євросоюзу при присудженні рейтингів.
Нагадаємо, 13 січня 2012 р. рейтингове агентство S&P знизило суверенні рейтинги дев'яти країн єврозони, включаючи Францію та Австрію, у яких до цього були "топові" рейтинги на рівні AAA. Рейтинг Франції був знижений на один щабель - до AA+, щодо рейтингу встановлений "негативний" прогноз.
Відзначимо, 5 січня ц.р. Франція розмістила казначейські векселі терміном на 10 і 30 років під прибутковість 3,29% і 3,97% річних відповідно. Обсяг розміщення на першому цього року аукціоні склав 7,96 млрд євро, тобто майже стільки, скільки планувало виручити казначейство (спочатку повідомлялося, що максимально від продажу паперів влада Франції планувала залучити 8 млрд євро). Обсяг заявок з боку інвесторів досяг 15 млрд євро, тобто попит перевищив пропозицію в 1,88 рази (bid-to-cover ratio).
На попередньому аукціоні з розміщення десятирічних паперів, що пройшов 1 грудня 2011 р., середня прибутковість склала 3,18%. Прибутковість 30-річних держоблігацій тоді склала 3,94%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас