Банки Японії готові надати позики європейським банкам, що працюють в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Японії готові надати позики європейським банкам, що працюють в Азії

Кредит&Депозит
194
Японські банки готові направити у фінансову систему регіону додаткові кошти, якщо справи у європейських банків, що працюють в Азії, не налагодяться. Про це повідомили сьогодні представники японської влади в рамках Азіатського фінансового форуму, що проходить у Гонконгу. Зокрема віце-міністр фінансів Японії Такешіко Накао сказав: "Нещодавно я розмовляв з високопоставленими представниками банківського сектору Японії, і вони підтвердили, що готові надати позикові кошти для інвестиційних операцій і торгівлі (якщо європейські банки, що працюють в регіоні, зіткнуться з браком ліквідності)", передає Reuters.
Зазначимо, що проблеми європейських банків в Азіатському регіоні пов'язані з рішенням міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's знизити рейтинги відразу дев'яти країн єврозони. При цьому Франція та Австрія позбулися своїх найвищих рейтингів. Крім того, на два щаблі були знижені довгострокові суверенні кредитні рейтинги Італії, Іспанії, Кіпру та Португалії. На один щабель, поряд із Францією та Австрією, знижені рейтинги Мальти, Словаччини, Словенії.
За кілька годин до офіційної заяви агентства про зниження рейтингів низки європейських держав, на фінансовому ринку поповзли відповідні чутки, забезпечивши біржам негативний інформаційний фон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас