Нафта дорожчає на заявах Ірану про наслідки підтримки сусідами ембарго на свою нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на заявах Ірану про наслідки підтримки сусідами ембарго на свою нафту

Енергетика
403
Світові ціни на нафту зростають під час торгів понеділка на тлі заяв Тегерана про можливі наслідки для сусідніх держав у разі, якщо вони підтримають ембарго на іранську сировину, яке може ввести Євросоюз, свідчать дані торгів.
Вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:50 мск підвищилася на 0,17 долара, або на 0,17% - до 98,87 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,39 долара, або на 0,35%, - до 110,83 долара за барель.
Європейська влада планує обговорити заборону на імпорт іранської нафти на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 23 січня. В очікуванні цієї дати Іран виступив з низкою заяв, в яких закликав своїх сусідів по Перській затоці утриматися від збільшення обсягів видобутої нафти в разі введення Євросоюзом санкцій.
Як заявив напередодні представник Ірану в ОПЕК Мохаммед-Алі Хатібі, підтримка країнами затоки ембарго на іранську нафту буде розглядатися як недружній крок, а влада цих держав буде серед винуватців погіршення ситуації і можливого закриття Ормузської протоки.
Розвиток ситуації навколо Ірану, що надає безпосередній вплив на поставки "чорного золота" на світовий ринок, а також новини з Європи, де на минулому тижні відбулося зниження рейтингів низки держав зони єдиної європейської валюти, будуть головними "драйверами" динаміки котирувань нафти в найближчим часом, заявив в телефонному інтерв'ю агентству Bloomberg головний аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас