Газпром зміцнює позиції у ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром зміцнює позиції у ФРН

Енергетика
335
Федеральне відомство з картелів Німеччини повідомило, що готове схвалити збільшення частки "Газпрому" в великій німецькій газовій компанії VNG.
Після схвалення антимонопольного відомства голосуючими стануть всі акції російського газового монополіста, який ще в 2010 році збільшив свою частку в VNGс 5,3% до 10,5%.
Як передає Deutsche Welle, проект рішення відомства було оприлюднено в п'ятницю, 13 січня, в Бонні за підсумками дослідження щодо того, чи буде забезпечена конкуренція на ринку імпорту газу до Німеччини.
До 25 січня свою позицію може викласти інший акціонер VNG, давній партнер "Газпрому" Wintershall. На думку відомства, хоча через тісні зв'язки між цими підприємствами їх вплив на ринку збільшиться, посилення позицій "Газпрому" не призведе до негативних наслідків. Wintershall, який є дочірньою компанією концерну BASF, також володіє блокуючою меншістю акцій VNG - 15,8%.
Остаточне рішення Федерального відомства щодо картелів буде оголошено приблизно 31 січня. Воно має стратегічне значення для російського концерну, який не має наміру обмежуватися роллю постачальника газу і прагне отримати доступ до кінцевих споживачів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас