До 2050 року Україна потрапить до сотні провідних економік світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2050 року Україна потрапить до сотні провідних економік світу

722
Експерти HSBС вважають, що до 2050 року список провідних економік світу розшириться з 30 до 100 країн. Україна додасть 19 позицій і посяде 40-е місце завдяки своїй системі освіти і розвитку законодавчої бази.
Експерти також вважаються, що населення країни скоротиться приблизно до 36 мільйонів людей з нинішніх 45 мільйонів людей, повідомляє bfm.ru.
Як вважають фахівці HSBС, стрімкий підйом чекає Філіппіни, які стануть 16-ою найбільшою економікою світу, піднявшись на 27 сходів з поточної позиції. Експерти прогнозують, що Перу може показати середнє зростання в 5,5% у найближчі чотири десятиліття і перестрибнути через 20 позицій, зайнявши 26-е місце в рейтингу найбільших економік в 2050 році. Чилі має всі шанси стати ще однієї великою економікою Латинської Америки, відзначається в доповіді.
В 2050 році фахівці прогнозують значні демографічні зміни. Населення Нігерії, як вважають автори документа, практично зрівняється з населенням США, а в Ефіопії проживатиме у двічі більше людей, ніж у Великобританії або Німеччині. Експерти вважають, що чисельність населення багатьох країн Африки подвоїться, і Пакистан посяде шосте місце у світі за чисельностю населення. Фахівці HSBС вважають, що навіть якщо деякі із цих країн залишаться відносно бідними розраховуючи на душу населення, їх економіки можуть значно зрости за рахунок приросту населення.
З іншого боку, говориться в доповіді, працездатне населення Японії скоротиться на 37%, а Росії - на 31%. Аналогічні проблеми HSBС пророкує і єврозоні: населення, яке працює у Німеччині скоротиться на 29%, Португалії - на 24%, Італії й Іспанії - на 23% і 11% відповідно, що може створити новий сценарій розвитку кризи суверенного боргу.
У категорію 26 країн, що щвидко розвиваються HSBС відносить Китай, Індію, Філіппіни, Малайзію, Бангладеш, Узбекистан, Казахстан, Туркменію, Перу, Еквадор, Єгипет і Йорданію. У категорію націй зі зростаючою економікою входять 43 країни. Серед них 11 країн Латинської Америки, включаючи Бразилію, Аргентину, Чилі, Сальвадор, Коста-Ріку й Домініканську республіку; Туреччина, Румунія, Чехія, Ірак і Ємен.
Згідно з документом, 19 з 30 провідних (на сьогодні) економік світу будуть представлені країнами, які сьогодні відносять до таких, що розвиваються. Визначати глобальне економічне зростання будуть не тільки Китай та Індія, але й Нігерія, Перу і Філіппіни, вважають експерти.
HSBC - одна з найбільших банківських груп у світі зі штаб-квартирою в Лондоні. Група заснована в 1865 г. у Гонконзі для фінансування торгівлі між Китаєм і Європою. Розшифрування абревіатури: Hongkong and Shanghai Banking Corporation.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас