Великобританія ризикує скотитися в рецесію в першій половині 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія ризикує скотитися в рецесію в першій половині 2012 року

Казна та Політика
207
Економіка Великобританії ризикує скотитися в рецесію в першій половині 2012 року після стагнації в останньому кварталі 2011-го через боргову кризу єврозони. Високу ймовірність такого повороту подій показало дослідження, проведене Британською торгово-промисловою палатою.
Як, втім, заперечує аналітик Citi Майкл Сондерс, "сьогодні дослідження говорять про те, що в економіці Великобританії буде, грубо кажучи, застій на початку 2012 року. Скорочення економіки на одну або дві чверті (відсотка) можливе, але на даному етапі значних ознак настання рецесії немає".
Оптимізм ґрунтується на даних іншого дослідження, що показало, що ціни на житло у Великобританії продовжують падати, тоді як, за даними Британського консорціуму роздрібної торгівлі, в грудні роздрібні продажі зросли сильніше, ніж очікувалося, почасти через порушення продажів роком раніше через снігопади. При цьому консорціум попередив, що значні знижки в магазинах можуть негативно позначитися на їхніх прибутках.
"На жаль, ніхто не очікує, що це зростання рівня попиту триватиме протягом усього року", - вказує тим часом Хелен Дікінсон, глава відділу аудиту роздрібних компаній в KPMG.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас