Прем'єр: Газове питання має бути вирішене цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Газове питання має бути вирішене цього року

Енергетика
477
Росія не хоче змінювати вигідні для неї умови контрактів на поставки газу Україною від 2009 року.
Про це сьогодні на засіданні уряду України заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
При цьому він запевнив, що, незважаючина позицію Росії, в 2012 році газове питання має бути вирішене, повідомляє Українська правда.
"2012-й рік стане вирішальним для так званого газового питання", - сказав він.
"Російські партнери не бажають змінювати умови горезвісної газової угоди. Вони їх абсолютно задовольняють. Звичайно, російська сторона буде до останнього наполягати на збереженні status quo", - заявив Азаров.
"Але ми прямо говоримо керівництву Росії: якщо ми стратегічні партнери на майбутнє, то ми повинні будувати співпрацю як стратегічні партнери", - додав прем'єр.
Азаров також сказав, що в 2012 році "ми повинні рішуче змінити структуру енергоспоживання, зменшити споживання природного газу, наростити національні енергетичні ресурси".
Нагадаємо, Україна веде з Росією тривалі переговори про зниження ціни на газ, яку Київ вважає несправедливою, а самі контракти - "кабальними".
Раніше Віктор Янукович заявив, що ціна на російський газ для України не повинна перевищувати 250 доларів за тисячу кубометрів (у четвертому кварталі 2011 року Київ купує газ за ціною близько 400 доларів за тисячу кубометрів).
Київ сподівався до кінця 2011 року завершити переговори, проте цього не сталося. У грудні парламент прийняв бюджет на 2012 рік, в якому закладена середньорічна ціна газу в розмірі 416 доларів за тисячу кубів.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас