Бойку доведеться відзвітувати щодо газу перед Радою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойку доведеться відзвітувати щодо газу перед Радою

Енергетика
374
Анонсоване на вівторок прийняття змін до закону про газотранспортну систему не відбулося. Як повідомив нам перший заступник голови фракції Партії Регіонів Михайло Чечетов, голосування по ньому може відбутися в п'ятницю - якщо на те буде ініціатива Кабміну.
У новій версії закон має надати уряду можливість здати ГТС в оренду очікуваному консорціуму, який створять український "Нафтогаз" і російський "Газпром", це є однією з умов нового газового договору, переговори про який ведуть Київ і Москва. Мета - таки отримати суттєву знижку на газ із закладеної в бюджеті суми в $413 за 1000 кубів. Однак перспектива прийняття такого закону викликала обурення у опозиції, яка називає його "ще однією здачею національних інтересів". Юлія Тимошенко навіть опублікувала послання з в'язниці, в якому заявила, що переглянути газовий договір можна і без передачі в оренду ГТС - шляхом простих переговорів між "Нафтогазом" і "Газпромом", які передбачені укладеною нею і Володимиром Путіним угоди. Правда, вона не пояснила, що ж ще можна запропонувати "Газпрому", щоб той погодився переглянути контракт. Обурення опозиції принесло плоди: погоджувальна рада лідерів фракцій парламенту вирішила у п'ятницю заслухати міністра ПЕК Юрія Бойка про перебіг газових переговорів і за підсумками вирішити - є необхідність міняти закон про ГТС чи ні.
А тим часом інший закон, що стосується ГТС, вже прийнятий парламентом у першому читанні: депутати підтримали пропозицію Кабміну змінити Кримінальний кодекс, щоб збільшити мінімальну відповідальність за пошкодження магістральних трубопроводів: зараз вона становить не більше 100 неоподатковуваних мінімумів, а її хочуть підвищити до 100-1000 неоподатковуваних мінімумів (1700-17 000 грн).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас