ЄЦБ: Криза Угорщини не дійде до Австрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Криза Угорщини не дійде до Австрії

Казна та Політика
666
Австрійська фінансова система залишається стійкою і не схильна до шоків через погіршення економічної кризи в Угорщині.
З такою заявою виступив сьогодні член Керуючої ради Європейського Центробанку (ЄЦБ) Евальд Новотни. За словами чиновника, який також обіймає пост голови Банку Австрії, ті потенційні збитки, які можуть нести австрійські кредитори через угорську кризу, не становлять серйозної загрози.
Але багато аналітиків не поділяють думки члена Керуючої ради ЄЦБ. У результаті скепсису гравців, борговий ринок останнім часом все сильніше тисне на економіку Австрії, підвищуючи прибутковість державних облігацій країни. Занепокоєння ринків пов'язане з тим, що саме австрійські банки тримають на своїх балансах найзначнішу частину боргу угорського уряду. На них припадає 41,6 млрд доларів держборгу Угорщини, майже в два рази менше - на рахунках італійських кредиторів (23,4 млрд), а на третьому місці - Німеччина з активами в 21,4 млрд.
Між тим, якщо припустити, що австрійська фінансова система все ж не витримає ймовірного краху угорської економіки, є ймовірність виникнення критичної ситуації, при якій банки Італії та Німеччини понесуть катастрофічні збитки вже від краху Австрії. Крім ймовірних збитків від падіння Угорщини, італійські та німецькі банки зіткнуться із втратами від австрійського боргу на 110,9 млрд доларів і 90 млрд відповідно. Це, в свою чергу, загрожує обваленням всієї фінансової системи Європи.
Проте влада Австрії всіляко намагається заспокоїти ринки. Буквально напередодні глава Федерального фінансового агентства Австрії березня Оберндорфер заявила, що в австрійській економіці не існує ніяких серйозних проблем, і справи у бізнесу йдуть своєю чергою, незважаючи на думки аналітиків про негативний вплив з боку сусідньої Угорщини.
Коментуючи останні ринкові чутки, глава урядового відомства підкреслила, що криза суверенного боргу в Європі, а також масштабні проблеми, з якими зіткнулася угорська економіка, знаходять своє відображення в діловому кліматі Австрії. Але в цілому, картина зараз складається "доволі позитивно", вважає Оберндорфер.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас