У Брюсселі злодії повернули викрадену з музею картину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Брюсселі злодії повернули викрадену з музею картину

Кримінал
241
Злодії повернули картину бельгійського сюрреаліста Рене Магрітта Олімпія, вкрадену з його будинку-музею в Брюсселі у вересні 2009 року.
Французьке телебачення повідомило, що викрадачі вручили картину, на якій зображена оголена жінка на березі моря, бельгійському експерту предметів мистецтва Жанп'єту Калленсу. Злодії пояснили, що не змогли збути полотно основоположника сюрреалізму на чорному ринку, тому що воно занадто добре відоме. Вартість Олімпії оцінюється в більш ніж 3 мільйони євро.
Експерт передав картину в поліцію, а грабіжники зникли безслідно. Передбачається, що найближчим часом полотно знову займе місце в експозиції.
При викраденні картини злочинці діяли зухвало. Вони увійшли в музей незабаром після відкриття і, погрожуючи зброєю, змусили кількох відвідувачів, серед яких були два японські туристи, стати на коліна поруч зі стіною, а потім безперешкодно викрали Олімпію. Разом з картиною вони втекли на автомобілі, який чекав їх біля входу в музей.
"Двоє людей, зовнішність одного з яких була азіатського типу, озброєні пістолетом, увірвалися в музей о 10:00 ранку. При цьому один з них говорив французькою, а інший -англійською", - повідомив тоді Андре Гарітта, хранитель музею Магрітта.
Музей розташований в північному районі Брюсселя - в квартирі, де протягом багатьох років проживав сам художник разом зі своєю дружиною Жоржеттою.
Магрітт написав картину Олімпія в 1947 році. На полотні розміром 60 на 80 сантиметрів зображена оголена Жоржетта, на животі якої лежить морська мушля.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас