Нафта дорожчає через ситуацію навколо Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає через ситуацію навколо Ірану

Енергетика
384
Ціни на нафту піднялися вище позначки $113 за барель через загрозу зриву поставок в результаті конфлікту між Іраном і країнами Заходу.
Нафта близька до того, щоб закінчити перший тиждень 2012 р. зростанням цін на 5% завдяки погрозам Ірану перекрити Ормузьку протоку, головний маршрут транспортування чорного золота, у відповідь на посилення санкцій з боку США і можливе введення ембарго на імпорт його нафти в ЄС, відзначає Reuters.
"Ризик для поставок, який виходить від Ірану, все ще актуальний. Крім цього, існують ризики і через Нігерію", - відзначив аналітик Commerzbank Карстен Фріч.
"Очевидно, що вчорашнє зниження було тільки короткостроковим явищем і навряд чи матиме продовження". "Ціни на нафту можуть коливатися, поки США та Іран грають у політику балансування на межі війни", - сказав Тоні Нунан з Mitsubishi Corp.
Нещодавно повідомлялося, що Китай вже шукає заміну іранській нафті у В'єтнамі та Росії. Тегерану загрожує посилення санкцій з боку Заходу, що може знизити поставки іранської нафти в Європу та Азію. Така ситуація дає Китаю перевагу в переговорах з Іраном.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас