Експерт: Угода про ЗВТ не передбачає членства України в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Угода про ЗВТ не передбачає членства України в ЄС

Казна та Політика
376
Угода про зону вільної торгівлі не передбачає членства України в ЄС. Про це під час прес-конференції повідомив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, передає кореспондент УНН.
"Ця угода не передбачає членство в ЄС і не передбачає створення Митного союзу. При цьому, в угоді закладені положення в торговельній сфері, які наближають Україну до статусу таких країн, як Норвегія, Швейцарія, Ісландія", - сказав В. П'ятницький.
За його словами, угода про ЗВТ з ЄС є частиною угоди про асоціацію і передбачає глибоку гармонізацію законодавства.
"Це (гармонізація законодавства - Ред.) не станеться одночасно з моменту підписання. Звичайно, це буде тривати 3, 5 або 10 років в тих чи інших напрямках і темпи гармонізації залежатимуть від нашої готовності проводити реформи і приймати необхідні законодавчі зміни", - додав В. П'ятницький.
Як повідомлялося, 19 грудня 2011 року в Києві відбувся XV саміт Україна-ЄС. Під час оголошення спільної заяви саміту Президент України Віктор Янукович зазначив, що наближення українського виробництва на ринки Європейського Союзу сприятиме модернізації національної економіки. У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв зазначив, що після вступу в дію угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, яка є складовою частиною договору про асоціацію, Україна може розраховувати на додаткове зростання своєї економіки на 2% на рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас