Пенітенціарна служба: Етапування Тимошенко в Качанівську колонію законне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенітенціарна служба: Етапування Тимошенко в Качанівську колонію законне

Кримінал
225
Етапування екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко 30 грудня 2011 р. з Київського СІЗО в Качанівську колонію здійснено відповідно до чинного законодавства в межах встановленого законом строку. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.
Як пояснюється в повідомленні, вирок Печерського районного суду м. Києва, яким Тимошенко визнали винною у скоєнні злочину і призначили покарання - 7 років позбавлення волі згідно з постановою Апеляційного суду - вступив в законну силу 23 грудня 2011 р.
У зв'язку з цим Печерський районний суд Києва видав розпорядження про виконання вироку, яке направив до Київського слідчого ізолятора.
Згідно зі ст. 87 кримінально-виконавчого кодексу України особи, засуджені до позбавлення волі, направляються для відбування покарання не пізніше десятиденного строку з вступу вироку в законну силу.
Одночасно слідчий у кримінальній справі, де Тимошенко обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, повідомив адміністрації СІЗО про відсутність необхідності утримання засудженої в Київському слідчому ізоляторі.
В цілому, протягом тижня напередодні нового року з Київського слідчого ізолятора в ВУ в установленому законом порядку етаповані всі 209 засуджених, вироки щодо яких набрали законної сили, повідомляє прес-служба.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас