Експерт: Зміна влади в 2012 році можлива у випадку втечі Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зміна влади в 2012 році можлива у випадку втечі Януковича

8338
Позачергові вибори, які можуть призвести до зміни влади в 2012 році, - це президентські вибори у разі відставки, втечі або припинення з іншої причини повноважень президента Віктора Януковича.
Таку думку висловив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, передає Дзеркало тижня.
"Примусити його до цього може тільки дуже сильний і організований ненасильницький опір мільйонів громадян - оксамитова революція", - сказав Коліушко.
Але, на його думку, вірогідність революції в наступному році невисока.
"Для цього необхідне не тільки невдоволення владою, а й план розвитку країни та авторитетні і сміливі лідери, яким громадяни готові довірити його реалізацію. Поки що виконання цих умов у наступному році навряд чи можливо через відсутність авторитетної та активної еліти і низький рівень самоорганізації та солідарності людей. Хіба що влада дуже сильно постарається", - зазначив голова правління Центру політико-правових реформ.
Коліушко переконаний, що зміна влади шляхом чергових парламентських виборів неможлива взагалі: "Лідерів опозиції більше цікавить особиста присутність у майбутньому парламенті, бажано з якомога більшим почтом вірних їм особисто соратників, ніж припинення негативної політики чинної влади".
Раніше колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний заявив, що до широкого протестного руху в Україні не готова тільки влада, яка хронічно не розуміє, як діяти в таких умовах, і політична опозиційна еліта.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас