Польща передає головування в ЄС Данії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща передає головування в ЄС Данії

348
Минають півроку головування Польщі в Європейському союзі, з 1 січня 2012 року Євросоюз очолить Данія.
Оцінюючи підсумки головування Польщі, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зазначив, що політики в Варшаві проявили себе як справжні європейці.
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у свою чергу зазначив, що одне з найбільших досягнень польського головування - створення "Європейського фонду для демократії". Цей євросоюзний фонд ініціювали поляки, щоб зміцнювати громадянське суспільство в пострадянських і арабських країнах.
"Це польська авторська ідея. Це буде організація, яка протягом наступних років буде реалізовувати ідеї нашого головування, насамперед у питаннях, які для нас, поляків, особливо близькі - поширення демократії у країнах-сусідах ЄС. Ми будемо наполягати, щоб цей фонд був особливо активним в східному напрямку", - наводить слова Сікорського Радіо Свобода.
Глава польського МЗС сподівається, що "Європейський фонд для демократії" буде оперувати значними коштами. За його словами, до кожного євро, яке польське Міністерство закордонних справ передасть на потреби фонду, Європейська комісія додасть наступний євро.
У той же час міністр уряду Данії з європейських справ Микола Ваммен заявив, що головним пріоритетом Копенгагена буде збереження єдності ЄС і, зокрема, поліпшення відносин з Великобританією, яка єдина з країн ЄС прямо відмовилася схвалити нещодавні домовленості про заходи щодо фінансової стабілізації.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас