Petroplus після заморозки кредитів зупинив роботу трьох заводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Petroplus після заморозки кредитів зупинив роботу трьох заводів

Енергетика
533
Найбільший незалежний переробник нафти в Європі - Petroplus - змушений призупинити виробництво на трьох заводах у Швейцарії, Бельгії та Франції. Про це повідомляє VestiFinance.
Раніше кредитори швейцарської нафтопереробної компанії заморозили частину кредитних коштів компанії, загальна сума яких складає 1 млрд доларів. Доступна лише половина необхідних коштів. Однак для нинішніх обсягів закупівель компанії буде потрібно ще 400-600 млн дол. Через брак вільних грошей вона тепер не може закуповувати сировину.
Цей інцидент завадить Petroplus виконати свої зобов'язання перед кредиторами. Відсутність фінансування буде "критичною" для продовження діяльності компанії, заявляють представники концерну. Нафтопереробникам буде завдано серйозної шкоди, якщо гроші не надійдуть через кілька днів. Зараз представники концерну намагаються домовитися з кредиторами.
Напередодні міжнародне рейтингове агентство S & P знизило кредитний рейтинг корпорації з "В" до "ССС+". А відразу після появи новини про призупинення кредитної лінії, на торгах у Швейцарії акції Petroplus впали на 44% до 1,92 шведського франка за акцію. Це рекордне зниження за всю історію компанії. З серпня ринкова капіталізація компанії знизилася на 80%.
Трейдери вже прогнозують, що ціни на бензин, дизель та інші нафтопродукти можуть зрости, якщо такі нафтопереробники як Petroplus згорнуть виробництво через кредитну кризу. Головний офіс Petroplus і один із заводів розташовані в Швейцарії, а ще 4 нафтопереробні комплекси у Великобританії, Франції, Німеччині та Бельгії. Загальна виробнича потужність близько 667 тис. барелів нафти на день.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас