Експерт: Економіка Німеччини в 2012 році може зрости на 0,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Економіка Німеччини в 2012 році може зрости на 0,4%

Казна та Політика
123
Німецька економіка може зрости приблизно на 0,4% у наступному році, якщо єврозону мине боргова криза або ж її наслідки не позначаться кардинальним чином на економіці країни, цитує німецьке видання Bild члена ради уряду з економічних питань Беатріс Ведер ді Мауро.
"Однак, якщо криза спровокує спад міжнародної торгівлі, німецька економіка може скоротитися на 0,5%, а безробіття, ймовірно, зросте", - відзначає вона.
На початку листопада рада прогнозувала зростання німецької економіки в 2012 році в рамках 0,9%.
"Ризик розпаду валютного союзу в наступному році не може бути виключений, оскільки зусилля політичних лідерів були неефективними. Якщо відбудеться стабілізація економіки валютного союзу в рамках рішення про скорочення держборгу, платники податків зможуть уникнути серйозних втрат. Якщо ні, то результати і втрати можуть стати незліченними", - вважає експерт.
Прогноз Ведер ді Мауро передбачає можливість введення "норм про неспроможність", які будуть застосовуватися для країн єврозони з високим рівнем боргу.
За її словами, інші країни повинні взяти курс на скорочення державного боргу та перегляд державного бюджету. Державний борг може скоротитися до 60% від ВВП протягом 20 років у всіх країнах валютного союзу, якщо вдасться домогтися зниження відсоткових ставок до "реалістичного" рівня шляхом взаємних гарантій.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас