Обама оголосив про намір ще раз підвищити верхню планку держборгу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама оголосив про намір ще раз підвищити верхню планку держборгу США

Казна та Політика
831
Президент США Барак Обама оголосив про намір у черговий раз підвищити верхню планку держборгу США - на 1,2 трлн дол., передає Reuters. За словами Президента, остаточне рішення щодо спрямування запиту в конгрес має бути прийнято до кінця тижня, нагадавши, що у законодавців є на розгляд питання всього 15 днів.
Варто зазначити, що наступне засідання конгресу пройде тільки 17 січня, і для того щоб проголосувати проти даної міри, конгресменам потрібно зібратися на позачергове засідання.
У розмові про держборг Обама зазначив, що за час правління 40-го Президента США Рональда Рейгана верхня планка збільшувалася 18 разів.
Нагадаємо, в серпні ц.р. республіканці і демократи досягли угоди щодо підвищення планки держборгу США і урізання дефіциту бюджету країни. Передбачається, що скорочення дефіциту бюджету здійснюватиметься в два етапи: перший передбачає урізання видатків на 900 млрд дол., а заходи зі скорочення витрат ще на 1,5 трлн дол. повинен виробити до кінця грудня 2011 р. спеціальний комітет при конгресі США. Якщо спецкомітет в майбутні місяці не зуміє домовитися про те, як скоротити бюджетний дефіцит ще на 1,5 трлн дол. до 2021 р. (на додачу до первісної економії 917 млрд дол.) або ж конгрес США не підтримає рекомендації цього комітету, то буде активований спеціальний механізм автоматичного скорочення витрат на 1,2 трлн дол. Це дозволить досягти мінімальної цілі щодо скорочення бюджетних дефіцитів на 2,1 трлн дол. за 10 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас