Fitch: Головним завданням банків Франції в 2012 році буде відновлення довіри ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Головним завданням банків Франції в 2012 році буде відновлення довіри ринків

Казна та Політика
103
Головним завданням французьких банків в 2012 році стане відновлення довіри ринків, яка була втрачена влітку 2011-го, передає "Прайм" з посиланням на прогноз міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings щодо банківського сектору країни ("2012 Outlook: French Banks").
"Банкам потрібно буде переконати учасників ринку в тому, що їхні позиції щодо ліквідності залишаються твердими", - наводяться в документі слова старшого директора відділення Fitch з фінансових організацій Еріка Дюпона.
Поки французькі банки залишаються другими в Європі за обсягом тримання боргових паперів периферійних держав єврозони, зокрема Італії. Fitch очікує серйозне скорочення портфелів за цими паперами наступного року, у тому числі найбільшими банками - BNP Paribas і Credit Agricole.
Агентство не відчуває серйозних побоювань щодо обсягу ліквідності лідерів сектора. На думку експертів, всі вони продовжать нарощувати обсяг капіталу першого рівня і зможуть виконати вимоги щодо збільшення показника Core Tier 1 до 9% до червня. "Жодному з банків не буде потрібна для цього державна підтримка, жодна організація не буде націоналізована", - прогнозує Fitch. У той же час наступного року банки можуть зіткнутися з падінням операційного прибутку приблизно на 10%, оскільки збільшиться вартість фондування та посиляться вимоги щодо капіталу.
Рейтинги найбільших банків будуть продовжувати перебувати в безпосередній залежності від рейтингу Франції. "Якщо буде прийнято рішення знизити суверенний кредитний рейтинг країни, то аналогічна рейтингова дія буде зроблена відносно Societe Generale, La Banque Postale і (деяких) інших організацій", - підсумовують аналітики Fitch.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас