Експерт: Попереду - більш страшний етап кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Попереду - більш страшний етап кризи

Казна та Політика
10957
Найбільш позитивне, що можна сказати про 2011 рік: можливо, він був кращим, ніж буде 2012 рік. Таку думку в статті для Handelsblatt висловив нобелівський лауреат Джозеф Стігліц.
За його словами, в нинішній ситуації добре, що США нарешті почали усвідомлювати зяючу прірву між верхівкою суспільства, що збагатилася, і всіма іншими американцями. Крім того, протестні рухи молоді - від "Арабської весни" та іспанських Indignados до "Окупуй Уолл-стріт" - свідчать про те, що капіталістична система далеко не в порядку.
"Цілком ймовірно, економічні та політичні проблеми США і Європи, підхід до вирішення яких був абсолютно неправильним, в 2012 році будуть продовжувати загострюватися", - вважає експерт.
Він прогнозує, що "час розплати", коли впаде євро або ж Європа здійснить-таки необхідні заходи, може настати в 2012 році.
Нагадаємо, що професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні раніше заявляв, що перспективи розвитку світової економіки в 2012 році зрозумілі: рецесія в Європі, в кращому випадку ледь помітне зростання в США і різке його падіння в Китаї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас