Обама розраховує знизити рівень безробіття до виборів президента США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама розраховує знизити рівень безробіття до виборів президента США

Казна та Політика
151
За словами президента США Барака Обами, високий рівень безробіття в США цілком реально знизити до восьми відсотків до листопада наступного року, коли в країні пройдуть чергові президентські вибори.
Як передають Вести, Обама має намір боротися за переобрання на другий термін. За словами аналітиків, президент США прекрасно розуміє, що від ситуації в економіці буде залежати, чи довірять йому американці керувати країною чергові чотири роки.
В даний час роботи не мають понад 14 мільйонів працездатних американців. Рівень безробіття в листопаді склав 8,6 відсотка - він не опускався нижче позначки 8,5 відсотка протягом 33 місяців.
Обама підкреслив, що аж ніяк не применшує складність економічних проблем, з якими стикається країна. "Я завжди вважав, що їх вирішення - довготривала задача Рядові американці, які відчувають зараз труднощі, повинні запастися терпінням. Потрібен час, щоб розібратися зі структурними проблемами, які накопичувалися останні два десятиліття. Це займе більше, ніж два чи чотири роки. Можливо, цим доведеться займатися ще й наступному президенту", - додав він.
Нагадаємо, у вересні Барак Обама запропонував Конгресу затвердити новий пакет заходів щодо зниження рівня безробіття і підйому економіки країни, що оцінюється в 447 мільярдів доларів. Однак законодавці-республіканці виступили проти, висловивши невдоволення наміром нинішнього президента США знайти необхідну суму здебільшого за рахунок підвищення податків на багатих американців і великі корпорації. За словами голови бюджетного комітету палати представників Пола Раяна, це ще більше дестабілізує економіку США, завдасть удару по тих, хто створює робочі місця.
Президент відкинув звинувачення в тому, що він прагне перерозподілити багатства. За його словами, він просто намагається зберегти сильним середній клас, на який традиційно спиралася Америка.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас