Нацбанк Білорусії посилить контроль за витрачанням кредитних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії посилить контроль за витрачанням кредитних коштів

Кредит&Депозит
197
Нацбанк Білорусії посилить контроль за витрачанням кредитних коштів і не буде здійснювати емісійне кредитування банків для фінансування інвестиційних проектів, заявила голова правління Нацбанку країни Надія Єрмакова у вівторок під час наради у президента Білорусії, на якій розглядалися проекти прогнозу соціально-економічного розвитку країни, бюджету та основних напрямів грошово-кредитної політики на 2012 рік, повідомляє прес-служба глави держави. Про це повідомляє РИА Новости.
Єрмакова, зокрема, під час наради звернула увагу на необхідність ліквідації безгосподарності у всіх сферах життя. "На її думку, саме в цьому випадку можна очікувати позитивного результату від усіх заходів. У зв'язку з цим вона заявила про те, що буде посилено контроль за витрачанням кредитних коштів", - відзначає прес-служба.
Також у повідомленні відзначається, що найважливішою умовою досягнення цінової стабільності в Білорусії буде те, що Нацбанк не буде здійснювати емісійне кредитування банків для фінансування інвестиційних проектів. "Рефінансування банків буде здійснюватися виключно на ринкових умовах і на короткі терміни з використанням стандартних інструментів регулювання ліквідності", - йдеться в прес-релізі.
Кажучи про політику курсоутворення в Білорусії, Єрмакова відзначила, що курс білоруського рубля в даний час формується виходячи з попиту та пропозиції іноземної валюти на внутрішньому валютному ринку. З моменту виходу на єдиний курс у жовтні Нацбанком куплено в еквіваленті 418 млн доларів і продано 390 млн. Як зазначила Єрмакова, реалізація такої курсової політики буде продовжена і наступного року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас