Британські банки скорочують міжбанківське кредитування в "проблемних" країнах єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки скорочують міжбанківське кредитування в "проблемних" країнах єврозони

Кредит&Депозит
307
Банки Великобританії за III квартал практично на чверть скоротили обсяги міжбанківського кредитування в "проблемних" країнах єврозони в зв'язку з побоюваннями щодо подальшого розвитку боргової кризи в регіоні, пише The Financial Times.
Так, за даними газети, чотири найбільші британські банки - HSBC, Lloyds, RBS і Barclays - знизили кредитування банків периферійних країн єврозони більш ніж на 24% - до 10,5 млрд фунтів стерлінгів (16,6 млрд доларів) за тримісячний період, що завершився в кінці вересня.
Основне зниження показника припало на кредитні організації Греції та Іспанії, також фінансові організації Великобританії почали скорочувати видачу кредитів банкам Італії.
Зокрема, за даними FT, HSBC скоротив обсяги міжбанківського кредитування в "проблемних" європейських країнах на 40%. При цьому банк припинив кредитування повністю грецьких банків і скоротив обсяги кредитів банкам Іспанії та Ірландії приблизно на дві третини.
За даними фінансової звітності британських банків за III квартал, опублікованої раніше, вони також скорочували свої позиції за держоблігаціями цих країн.
"Влада з оптимізмом сприймає відхід банків від суверенного ризику, - сказав виданню колишній топ-менеджер Управління з фінансових ринків (Financial Services Authority, FSA) Великобританії Джон Пейн. - Однак зараз її більше починає турбувати питання про те, коли великі банки почнуть виводити міжбанківську ліквідність".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас