Іпотечний гігант Fannie Mae звернувся по допомогу до Мінфіну США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечний гігант Fannie Mae звернувся по допомогу до Мінфіну США

Кредит&Депозит
1160
Американський іпотечний гігант Fannie Mae звернувся до міністерства фінансів США з проханням надати фінансову допомогу в розмірі 7,8 мільярда доларів для покриття збитків за підсумками третього кварталу поточного року.
Як передають РИА Новости, Fannie Mae стверджує, що за підсумками липня-вересня зазнав збитків у розмірі 7,6 мільярда доларів, що пов'язано з низькими ставками по іпотеці і зниженням цін на житлову нерухомість. Усього іпотечне агентство отримало до теперішнього часу 112,6 мільярда доларів державної фіндопомоги, що стало найбільшою сумою, наданою Мінфіном одній компанії.
Чистий збиток Fannie Mae в перерахунку на одну звичайну акцію склав за підсумками третього кварталу 1,32 долара за акцію. При цьому за аналогічний період минулого року збиток склав 0,61 долара за акцію, а загальний чистий збиток - 3,5 мільярда доларів.
Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's в ніч на 6 серпня вперше в історії знизило довгостроковий кредитний рейтинг США з максимального рівня "ААА" до рівня "АА+" на тлі побоювань, пов'язаних зі зростанням дефіциту бюджету країни. При цьому пізніше були зроблені аналогічні рейтингові дії стосовно двох найбільших іпотечних агентств країни - Fannie Mae і Freddie Mac.
Найбільші іпотечні компанії США - Fannie Mae і Freddie Mac - вважаються одними з винуватців світової економічної кризи 2008 року. Їхні дії призвели до надування "бульбашки" на ринку нерухомості США, з якого і почалася рецесія глобальної економіки. У вересні 2008 року компанії, щоб уникнути краху всієї фінансової системи США, були націоналізовані.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас