Золото дешевшає через зміцнення долара у зв'язку з новинами з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото дешевшає через зміцнення долара у зв'язку з новинами з Греції

Банківські метали
851
Вартість золота у вівторок падає на тлі зростання курсу долара напередодні референдуму в Греції з питань нової програми економії, свідчать дані бірж.
Золото і курс долара зазвичай показують різноспрямовану динаміку.
Станом на 18:10 на електронній біржі Нью-Йорка Comex грудневий ф'ючерс на золото подешевшав на 1,66% і склав 1 696,50 долара за тройську унцію.
"Курс євро дуже низький, долар, навпаки, зміцнює свої позиції і тому добре продається по всьому світу. Греція викликала ще більше плутанини тим, що вирішила скликати референдум, і не можна забувати про ситуацію з MF Global", - наводить Reuters слова аналітика Credit Agricole Робіна Бара.
Напередодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's присвоїло MF Global, одному з найбільших брокерів на світовому ринку деривативів, дефолтні рейтинги. Раніше MF Global подав до суду документи для ініціювання процедури банкрутства.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу в понеділок увечері шокував грецьких і європейських політиків, зажадавши референдуму в країні щодо нових угод з ЄС, які передбачають списання частини 360-мільярдного грецького боргу в обмін на багаторічну програму жорсткої економії. Міжнародне рейтингове агентство Fitch у свою чергу заявило, що планований в Греції референдум загрожує стабільності зони єдиної європейської валюти.
Ціни на золото у вересні 2011 року впали на 11%. При цьому за III квартал поточного року золото подорожчало на 8%. У 2010 році зростання цін на дорогоцінний метал стало рекордним і склало 30%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас