Саркозі поїде до Німеччини рятувати Грецію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі поїде до Німеччини рятувати Грецію

Казна та Політика
326
Президент Франції Ніколя Саркозі найближчими днями вирушить до Німеччини, щоб прискорити дії щодо розв'язання боргової кризи в єврозоні, повідомляє агентство France Presse з посиланням на заяву президента.
Після закінчення зустрічі з прем'єр-міністром Греції Йоргосом Папандреу Саркозі він також заявив, що "падіння Греції не можна допустити з моральних та економічних міркувань", зазначивши, що "провал Греції був би провалом для всієї Європи".
Він зазначив, що Папандреу запевнив його в рішучості виконати всі зобов'язання, які Греція взяла на себе в рамках плану допомоги з боку ЄС.
Лідери Євросоюзу 21 липня ухвалили додати до 110-мільярдних кредитів Греції ще один пакет обсягом 109 млрд євро, який буде складатися з кредитів, гарантій і засобів від програми обміну грецьких облігацій з дисконтом.
Напередодні в Афінах поновилися переговори Греції з керівництвом "трійки" кредиторів. Греції необхідний шостий, 8-мільярдний транш кредитної підтримки для того, щоб уникнути дефолту. Місія "трійки" повинна дати "зелене світло" виділенню траншу після того, як переконається у виконанні Грецією програми зі стабілізації бюджетного дефіциту.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас