ЄС послухався поради Януковича - гроші будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС послухався поради Януковича - гроші будуть

Казна та Політика
914
Європейський Союз передбачив на реалізацію проектів в рамках ініціативи "Східне партнерство" 1,9 млрд. євро до 2014 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в декларації Другого саміту "Східного партнерства", який 29-30 вересня проходив у Варшаві.
"ЄС зарезервував значні фінансові ресурси - до 1,9 млрд. євро - на 2010-2013 роки для прогресу в реалізації "Східного партнерства" в рамках двосторонніх і регіональних програм", - йдеться в документі.
Згідно з декларацією, ЄС може збільшити обсяг цих коштів в рамках перегляду European Neighborhood review.
"Учасники Варшавського саміту очікують від Єврокомісії на пропозиції в рамках подальшої багаторічної фінансової перспективи (на 2014-2020 роки) нового інструменту Європейської політики сусідства (ENP), які, зокрема, будуть відображати новий рівень амбіцій ENP", - йдеться в документі.
Як повідомляв УНІАН, виступаючи на пленарній сесії саміту у Варшаві, Президент України Віктор Янукович, нагадав, що ініціатива "Східне партнерство" повинна бути забезпечена належними фінансовими ресурсами з боку Європейського Союзу.
Зокрема, як вважає Янукович, "Східне партнерство" має відігравати важливу роль у підтримці країн-партнерів у проведенні реформ, пов'язаних, зокрема, з імплементацією майбутніх угод про асоціацію. Це обумовлює необхідність забезпечення "Східного партнерства" належними фінансовими ресурсами з боку ЄС, сказав Президент.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас