Голови двох кримських судів подали у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голови двох кримських судів подали у відставку

297
На офіційному сайті Вищої ради юстиції (ВРЮ) оприлюднили повідомлення про те, що ВРЮ ухвалила рішення внести подання про звільнення голови Апеляційного суду Автономної республіки Крим (АРК) Сергія Луніна та голови Господарського суду АРК Михайла Луцяка. Згідно з повідомленням, панове Лунін та Луцяк самі подали заяви про відставку. Про причини їх рішення нічого не сказано.
Комерсант-Україна зв'язався з Луніним, щоб дізнатися про причини такого кроку, однак він відмовився від будь-яких коментарів, пославшись на брак часу.
Нагадаємо, 9 вересня працівники прокуратури автономії за сприяння співробітників спецпідрозділу Служби безпеки України "Альфа" провели обшук і виїмку документації в будівлі Апеляційного суду АРК. За інформацією прес-служби прокуратури АРК, обшук проходив у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом перевищення службових повноважень (ст. 365 КК) та порушень у сфері охорони державної таємниці (ст. 328).
Пізніше звинувачення за вказаними статтями було висунуте пану Луніну. Інших подробиць справи в прокуратурі не повідомили, мотивуючи тим, що їй надано гриф "секретно".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас