Експерт: Економіка Іспанії стала на шлях стабілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Економіка Іспанії стала на шлях стабілізації

Казна та Політика
311
Голова підрозділу макроекономічних досліджень міністерства фінансів Іспанії Анхел Естрада нагадав, що минулого року економіка країни стала на шлях стабілізації. "Наразі економічний дисбаланс, який мав місце до рецесії, приходить в норму. Водночас, ми перебуваємо в процесі фіскальної консолідації", - зазначив він.
На його думку, Іспанія буде рости. "Треба мати на увазі, що в Іспанії склалися особливі обставини, які сповільнили нашу економіку порівняно з іншими європейськими сусідами, але ці обставини вже врегульовані", - констатував представник Мінфіну Іспанії.
Естрада зазначив, що сьогодні основні зусилля уряду спрямовані на вирішення проблеми дефіциту робочих місць. У загальному комплексі структурних економічних реформ, реформа на ринку зайнятості відіграє важливу роль, зазначив він. Так, вже були здійснені різні перетворення, спостерігається ряд ініціатив з адаптування активних політик для відновлення зайнятості. "Головне завдання уряду - створити необхідні умови до того моменту, коли виникне економічний ріст, щоб уникнути виникнення пробки, так званого вузького моменту в господарстві, щоб не загальмувати розвиток. Наш підхід такий: збільшити пропозиції до моменту, коли виросте попит. Найголовніше, забезпечити необхідні кошти і обставини, щоб, коли настане момент, Іспанія змогла б отримати користь з імпульсу попиту, що зростає", - резюмував він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас