Янукович незадоволений значною різницею в пенсіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович незадоволений значною різницею в пенсіях

Казна та Політика
1377
Президент Віктор Янукович незадоволений значною різницею в розмірах мінімальної і максимальної пенсій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
"Не повинно бути такої значної різниці між розмірами мінімальних пенсій і тих надвеликих пенсій, які виплачуються зараз в Україні", - цитує прес-служба виступ Януковича під час зустрічі з журналістами у Варшаві (Польща).
Він зазначає, що пенсійна реформа повинна перш зробити пенсії справедливими.
Президент вважає, що дуже актуальним питанням залишається збільшення розміру пенсії, однак, на його думку, неможливо постійно фінансувати Пенсійний фонд з бюджетних коштів.
"Частка бюджету на фінансування Пенсійного фонду не може бути необмеженою. Тому ми сьогодні пішли на збільшення власних доходів Пенсійного фонду, далі - створення трирівневої системи пенсійного забезпечення", - сказав Янукович.
Президент зазначає, що такий шлях реформування пенсійної системи успішно пройшли багато розвинених країн світу.
Нагадаємо, 8 вересня Міністерство соціальної політики заявило про намір збільшити розмір пенсій на 100 гривень для 65% пенсіонерів в 2012 році.
На 1 липня середній розмір пенсії становив 1 205,37 гривні, а кількість пенсіонерів - 13,8 млн осіб.
За даними Мінсоцполітики, з набуттям чинності з 1 жовтня закону про пенсійну реформу максимальний розмір пенсій буде обмежений на рівні 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (7,64 тис. гривень).
Водночас 14 тис. особам, яким максимальний розмір пенсії призначено до 1 жовтня, пенсії будуть виплачуватися в попередньому розмірі і не будуть індексуватися за новим законом.
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко допускає, що дефіцит Пенсійного фонду в 2011 році може скласти 21 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас