Фірташ купує Сєвєродонецький Азот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ купує Сєвєродонецький Азот

488
Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії Ostchem Ventures Limited (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (м. Сєверодонецьк, Луганська обл.)
Як повідомили в АМКУ, придбання забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента.
Сєвєродонецьке об'єднання Азот займається виробництвом аміаку, азотних мінеральних добрив, органічних спиртів та кислот, а також товарів побутової хімії, виробів з полімерів і полімерних плівок. Більше 70% товарів, що випускаються експортується в країни ближнього і далекого зарубіжжя.
За даними агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, сьогодні компанії Ostchem Ventures Limited належить 60% акцій підприємства (дані на 18 лютого 2011 року). При цьому компанії Worldwide Chemical LLC (Вілмінгтон, США) належало 40% акцій підприємства (дані на 9 грудня 2010 року).
Холдингова група Ostchem Holding AG була заснована у Відні в 2004 році, володіє компаніями і підприємствами в Східній і Центральній Європі, а також Центральної Азії, включаючи Україну, Естонію, Росію, Швейцарію, Італію і Таджикистан.
Хімічні підприємства групи виробляють і здійснюють міжнародні постачання мінеральних добрив, органічних кислот, діоксиду титану, кальцинованої соди, ільменіту, циркону, рідкого азоту, технічного кисню та іншої продукції. У 2006 році оборот компанії склав більше $ 609 млн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас