Молдова планує підписати угоду про асоційоване членство з ЄС в 2014 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова планує підписати угоду про асоційоване членство з ЄС в 2014 р.

Казна та Політика
151
Молдова планує підписати з Європейським союзом угоду про асоційоване членство в 2014 р. Як повідомили в молдовському уряді, таку заяву зробив прем'єр-міністр Молдови Володимир Філат, який бере участь у саміті у Варшаві "Східного партнерства". За його словами, Молдова очікує в 2012 р. отримати безвізовий режим поїздок до країн ЄС, а також підписати угоду про вільну торгівлю з ЄС та про приєднання до єдиного авіаційного простору ЄС. Він зазначив, що, незважаючи на кризу, яку переживає Європа, Молдова повинна виконувати свої зобов'язання і впроваджувати реформи відповідно до затвердженого раніше графіку.
Молдовський прем'єр заявив молдовським журналістам у Варшаві, що з метою просування політики євроінтеграції він найближчим часом планує відвідати низку країн Європи, серед яких Португалія, Іспанія, Великобританія та інші. Філат зазначив, що Молдову оцінюватимуть у справах і кроків, які вона робить, а не на основі політичної ситуації в країні. За його словами, в цьому контексті в рамках програми "Східне партнерство" Молдова реалізувала все заплановане і є чемпіоном з реформ.
Угода про асоціацію Молдови з ЄС, на якому сторони ведуть переговори, ґрунтується на трьох складових: придністровське врегулювання, лібералізація візового режиму та створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом і Молдовою. Угода покликана замінити план дій Молдова-ЄС, що завершився в 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас