Репутацію України поставили на 40-е місце з п'ятдесяти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Репутацію України поставили на 40-е місце з п'ятдесяти

414
Нью-Йоркський Інститут репутації визначив Канаду країною з найкращою репутацією у світі. При цьому Україна посіла 40-ий рядок серед всього 50 країн.
Про це йдеться у звіті Інституту, опублікованому на його офіційному сайті, пише "Тиждень".
Друге місце в рейтингу отримала Швеція, третє - Австралія. У десятку країн з найкращою репутацією потрапили також Швейцарія, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Австрія і Нідерланди.
Німеччина посіла 11-у сходинку, Японія - 12-у, Італія - ​​14-у, Іспанія - 16-у. На 20-му місці опинився Сингапур, а на 21-му - Греція. США ж за рівнем репутації посіли 23-е місце. А 26-е місце дісталося Польщі.
Україну в рейтингу розмістили на 40 місці відразу після Болівії. Таким чином наша країна обігнала Ізраїль (41-е місце), Китай (43-е) і Росію (45-е). Останні рядки рейтингу посіли Іран, Ірак і Пакистан.
Рейтинг був створений на основі оцінки основних категорій: ефективний уряд, розвинута економіка і привабливе середовище.
В категорії "ефективний уряд" перші три сходинки посіли Швейцарія, Швеція, Норвегія, в категорії "розвинена економіка" - Японія, Німеччина, Швеція, а в категорії "привабливе середовище" - Австралія, Швейцарія, Швеція.
У звіті Інституту репутації також говориться, що в порівнянні з минулим роком середній рейтинг усіх країн, які досліджувалися, суттєво впав. Експерти інституту допускають, що така ситуація простежується "через зростання цинізму людей щодо країн, ймовірно, у зв'язку з недавнім розвитком світової економіки і падінням віри в політику по всьому світу".
Такі країни, як Іспанія, Ірландія та Греція, впали в рейтингу на кілька пунктів, тоді коли Німеччина піднялася. Результати опитування також свідчать, що оцінка Греції всередині країни гірша, ніж її оцінка в світі. У зв'язку з цим, експерт Інституту Ніколас Трад зазначає: "Це говорить про те, що крім управління своєю репутацією зовні, країни також повинні інвестувати в розбудову національної гордості, щоб збільшити позитивне сприйняття як всередині, так і за межами країни, особливо після кризи довіри, як ми бачимо в цьому випадку".
Інститут також визначив, що серед 16-ти показників, які також були залучені до оцінки репутації, найбільше значення для хорошої репутації мають "безпечна країна" і "країна з привітними людьми".
Як один з найбільших результатів дослідження звіт відзначає правило "репутація означає гроші". Інститут Репутації знайшов дуже сильну кореляцію між репутацією країни і бажанням її відвідувати, купувати продукти, які в ній виробляються, інвестувати в країну, вчитися там і працювати. Таким чином, експерти Інституту відзначають, що результати дослідження мають стати інструментом до дії для країн, адже зростання репутації означає зростання економіки.
Дослідження було проведене шляхом опитування 42 тис. громадян 50 країн світу щодо їхньої довіри, поваги, захоплення і позитивного іміджу тих чи інших країн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас