Єфименко: У проекті держбюджету-2012 передбачено підвищення акцизу на бензин на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфименко: У проекті держбюджету-2012 передбачено підвищення акцизу на бензин на 10%

Енергетика
362
Мінінфраструктури пропонує передбачити в законі "Про державний бюджет на 2012 рік" підвищення ставки акцизного збору на бензин з 182 до 200 євро за тонну, а на дизпальне - з 42-90 до 120 євро за тонну, йдеться в листі заступника міністра інфраструктури Костянтина Єфименка голові Мінфіну Федору Ярошенку від 21 вересня. Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".
Крім того, в Мінінфраструктури наполягають на скасуванні чинної зараз диференційованої ставки на дизельне пальне. За рахунок підвищення акцизів планується отримати додаткові 4,36 млрд грн для фінансування автодорожнього комплексу України.
В Міненерго ініціативу офіційно не коментують. Між тим, за словами джерела видання в міністерстві, там до неї ставляться негативно. Співрозмовник видання зазначив, що після введення на початку 2007 року диференційованих акцизів на дизпальне два підприємства - Лисичанський і Кременчуцький НПЗ - інвестували в нове обладнання, що дозволяє виробляти пальне за стандартами "Євро-4" та "Євро-5". Завдяки цьому частка дизпального, що відповідає "Євро-4", на ринку в цьому році зросла з 15% до 95%. Зараз зазначені заводи готуються до переходу на стандарт "Євро-5". "На Лисичанському НПЗ вже отримані пробні партії дизельного пального з ультранизьким вмістом сірки. Тобто, можна констатувати, що диференційований акциз дає позитивні результати, і, якщо наша нафтопереробка все-таки переживе нинішнє засилля імпорту, через рік-два ми будемо робити тільки екологічно чисте пальнео "Євро-5". В іншому випадку реалізація проекту може застопоритися на стадії пробних партій", - зазначило джерело видання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас