Філіппіни перейшли на електричні таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Філіппіни перейшли на електричні таксі

141
У Єгипті вони блакитні, у Лондоні - чорні. Таксі - незамінний вид транспорту у великих містах. А ось на Філіппінах вони жовті, триколісні та ще й енергоощадні.
На дорогах Філіппін з’явилися незвичні триколісні авто. Це електромобілі, які виконують функцію таксі. Головна перевага такого транспорту - його не потрібно заправляти пальним. Більшість власників триколісних таксі нового покоління зітхнули з полегшенням.
"Раніше мені доводилося заправляти бак тричі на день. А це приблизно 150 песо. Це дуже багато. А тепер не треба витрачати на це гроші. Найкраще те, що навіть у дощ, я все одно можу працювати", - радіє водій триколісного таксі Джессі.
Наразі електричні таксі курсують тільки у столиці. Їх усього 50 штук. Але в уряді Філіппін налаштовані рішуче. Планують протягом наступних кількох років забезпечити дружніми до довкілля засобами пересування й інші міста країни.
"Нам важливо це зробити. Наразі для нас це єдина можливість позбутися залежності від імпортного пального. Навіть більше, у планах на майбутнє – зробити триколісні таксі одним із головних засобів громадського транспорту на островах", - каже секретар Міністерства енергетики Філіппін Хосе Алменрас.
Минулого року Філіппіни купували понад 120 мільйонів барелів нафти. Нині ціни на ресурс невпинно зростають. У країні літр бензину продають за 1,25 доллара. Це непосильна ціна для більшості місцевих жителів. Адже середній рівень зарплатні у державі не перевищує 50 американських доларів. Розповідає телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас