Японський уряд повідомив про додаткові заходи допомоги відновленню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський уряд повідомив про додаткові заходи допомоги відновленню

Казна та Політика
157
Японський уряд повідомив у вівторок, що він вирішив зробити деякі кроки, щоб полегшити становище частини компаній, які постраждали від підвищення курсу ієни, і провести відповідні дослідження до того, як він затвердить остаточний бюджет фонду витрат на реконструкцію.
Це зроблено у відповідь на зростання побоювань того, що сильна ієна може призупинити відновлення Японії після березневих землетрусу і цунамі в той час, коли економіка стикається з проблемами суверенного боргу в єврозоні, сповільнення економіки на найважливіших експортних ринках.
"Уряд зробить дії до того, як ризик зниження стане реальністю і не буде чекати, поки буде завершено третій додатковий бюджет", - наголошується в заяві кабінету.
Міністр фінансів Азума у вівторок заявив, виконання бюджету, в основному спрямованого на фінансування реконструкції після катаклізмів 11 березня, очікується в наступному місяці і перевищить 11 трлн. ієн.
Уряд не розкриває даних, які витрати будуть понесені в процесі реалізації заходів, які включають субсидії фірмам, що будують фабрики в Японії, розширенню підрозділів, щоб забезпечити збереження робочих місць і фінансування закордонних придбань.
Подібні заходи не вимагають додаткових доходів і використовують ті кошти, які вже має уряд, йдеться в заяві. Подальші кроки будуть фінансуватися коштами, окремими від третього додаткового бюджету, вони становлять два пакети загальною сумою 6 трлн. ієн.
У Токіо оцінюють матеріальний збиток від стихійного лиха в суму близько 17 трлн. ієн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас