ЄС може домовитися про вільну торгівлю з Україною в грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може домовитися про вільну торгівлю з Україною в грудні

Казна та Політика
293
Євросоюз розраховує, що вже в грудні поточного року вдасться укласти з Україною договір про зону вільної торгівлі
Про це заявив сьогодні, 26 вересня, єврокомісар з торгівлі Карел де Гюхт, передає ІТАР-ТАСС.
"Перспектива укладення угоди в грудні цього року є, - сказав єврокомісар. - Якщо не відбудеться нічого екстраординарного, я припускаю, що угоду вдасться укласти на найближчому саміті 2 грудня".
Водночас він дав зрозуміти, що в переговорному процесі ще зберігається "ряд технічних деталей, зокрема в енергетичному розділі".
Де Гюхт не зміг уточнити, коли ця угода зможе набути чинності.
"Тут починає грати роль фактор ратифікації угоди країнами Євросоюзу", - підкреслив єврокомісар, зазначивши, що передбачити тимчасові рамки цього процесу неможливо.
19 травня 2011 р. Верховна Рада ухвалила постанову Про рекомендації парламентських слухань на тему: Про стан та перспективи розвитку економічних відносин України з ЄС (зона вільної торгівлі) та Митним союзом. Відповідно до постанови, Кабінет міністрів у четвертому кварталі 2011 року має поінформувати Верховну Раду про стан виконання рекомендацій парламентських слухань.
Як повідомлялося, останнім часом українська влада не може визначити єдину позицію щодо співробітництва України та Митного союзу. Так, Віктор Янукович, виступаючи у Верховній Раді з щорічним посланням, заявив, що Україна хоче співпрацювати з Митним союзом за схемою "3+1".
Пізніше Янукович заявив, що співпраця України з Митним союзом не буде перешкоджати створенню зони вільної торгівлі з ЄС, а в майбутньому зможе сприяти євроінтеграційним процесам на євроазійському просторі.
Зі свого боку, президент Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу назвав неможливим одночасний вступ України до Митного союзу і створення зони вільної торгівлі з ЄС.
Тим часом Путін попередив: якщо Україна створить зону вільної торгівлі з Євросоюзом, то Росія може ввести економічні санкції проти України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас