Ірландія може повернутися на ринок позик в 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія може повернутися на ринок позик в 2013 році

Фондовий ринок
165
Ірландія може повернутися на міжнародний ринок запозичень в середині 2013 року, вважає міністр фінансів країни Майкл Нунан. Як повідомляє Reuters, уряд Ірландії не збирається відмовлятися від своїх планів, незважаючи на поточну ситуацію.
За словами Нунана, Національне агентство з управління фінансами спочатку проаналізує ринкову ситуацію в наступному році.
Свіжі дані показують, що економіка Ірландії починає відновлюватися, повідомив Нунан. Зростання в II кварталі склало 1,6%. Вперше за п'ять років економіка країни зростає два квартали поспіль. Проте загальні світові тенденції становлять небезпеку для ірландської економіки, додав він.
Міністр також зазначив, що досягнуто певного прогресу у реформуванні банківської системи. Так, він повідомив, що стан вкладів в ірландських банках стабілізувався. "Я розглядаю зниження відсотків за облігаціями протягом літа як підтвердження правильності політики уряду", - підкреслив він.
В Ірландії зараз зайві запозичення накопичуються в приватному секторі і фінансуються банківською галуззю. Може трапитися так, що вартість цих надлишкових боргів виявиться набагато меншою від номіналу. Держборг країни досягає 330% ВВП. Проблеми Ірландії і Португалії сумарно вже обійшлися європейським банкам в 20 млрд євро.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас