Нобелівський лауреат напророчив Україні розквіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нобелівський лауреат напророчив Україні розквіт

Казна та Політика
4333
Пол Кругман, лауреат Нобелівської премії з економіки передбачив занепад Греції і розквіт України.
Професор Прінстонського університету Кругман під час восьмого саміту YES в Криму розповів журналу Корреспондент, що Україна має ресурси, населення і прекрасне географічне положення.
"Це перевага - бути частиною великого європейського майданчика. Я хочу вірити, що через покоління ви будете вже повноцінною європейською економікою. Україна має для цього всі складові", - пояснив він.
При цьому експерт вказав і на той факт, що Україна має експортно орієнтовану економіку, продає сталь, ціна на яку дуже прив'язана до ситуації на світових ринках.
"Тому Україна залежить від цих злетів і падінь цін. Але зараз не схоже на те, що Україна перебуває на порозі кризи, і це добре", - додав Кругман.
Кажучи про поради українському уряду, нобелівський лауреат сказав, що головне - це не мати великих заборгованостей.
"Крім цього, країну, яка зберегла гнучкість і маневреність, меншою мірою зачепить криза. Зараз Україна веде переговори про економічну інтеграцію з Європою. Я повністю підтримую торговельну інтеграцію, вона обов'язкова, а от з валютою [введення євро] я б почекав", - сказав він.
Разом з тим, експерт порадив українцям бути акуратними і уважними у фінансових питаннях: "Це помилка - вважати, що гарні часи ніколи не закінчаться".
"Багато хто думав, що ціни на житло можуть тільки зростати, що у них завжди буде хороша робота, але це не так. Я знаю, що й українці брали кредити, не маючи гарантій. Не треба багато витрачати, робити інвестиції та брати кредити, якщо ви в цьому нічого не розумієте", - уклав він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас