Єфремов: Для забезпечення всіх пільг у бюджеті-2012 додатково потрібно 10 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: Для забезпечення всіх пільг у бюджеті-2012 додатково потрібно 10 млрд грн

Казна та Політика
1053
Для забезпечення всіх пільг у проекті бюджету 2012 р. потрібно передбачити додатково 10 млрд грн. Про це журналістам повідомив голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Питання пільг стоїть серйозно, і тому вчора ми прийняли відповідне рішення. Міжнародні організації нам кажуть, щоб ми приймали закон про скасування пільг, або ми повинні закласти відповідні кошти в бюджет", - сказав Єфремов.
Він підкреслив, що "згідно з судовими рішеннями, які вже є, ми повинні закласти в держбюджет додатково як мінімум 10 млрд грн. І якщо піти цим шляхом... то у нас просто не вистачить коштів у державному бюджеті на виплату пенсій або зарплат", - прогнозує він.
Єфремов вважає, що "саме тому ми ведемо переговори з людьми, які є учасниками процесу, і, я думаю, що щодо коштів, які в перспективі можуть відсудити, будуть великі проблеми".
"Ми повинні зробити все, щоб перекосів не було", - зазначив Єфремов.
Нагадаємо, як повідомив 14 вересня ц.р. міністр фінансів Федір Ярошенко, Кабінет міністрів України разом з профспілками прийняв рішення про підвищення з грудня 2012 року прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати на 14% - до 1098,1 грн.
"Урядом спільно з профспілками було прийнято рішення про підвищення з грудня 2012 року прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати для працездатної особи на 14% до 1098,1 грн. Крім того, у проекті бюджету на 2012 р. передбачені додаткові ресурси бюджету для вирішення питань соціального характеру, які спрямовуються в першу чергу на впровадження нових розмірів мінімальної заробітної плати, підвищення окладів працівникам бюджетних установ - лише 16,2 млрд грн", - зазначив міністр.
Так, за його словами, на збільшення допомоги сім'ям з дітьми передбачено 3,8 млрд грн, збільшення пільг і субсидій на оплату ЖКП і компенсацій за пільговий проїзд - 1,1 млрд грн, виплати винагород жінкам, яким присвоєно почесне звання мати-героїня - на 0,3 млрд гривень, встановлення надбавки в розмірі 20% посадового окладу педагогічним працівникам. Передбачені додаткові кошти на збільшення видатків на комунальні послуги та енергоносії - 2 млрд грн, на виплату допомоги на оздоровлення медичним та фармацевтичним працівникам державних і комунальних установ 1,6 млрд грн.
Також він зазначив, що збільшаться видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери до 159,4 млрд грн є на 12%.
Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні видатки бюджету для виплати педагогічним працівникам в 2012 р. збільшаться на 1,2 млрд грн.
"На 1,2 млрд грн збільшаться видатки бюджету для виплати всім педагогічним працівникам надбавки в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати)", - заявив Азаров. Він зазначив, що в порівнянні з поточним роком збільшується також обсяг фінансування:
- на виплати допомоги на оздоровлення медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних установ;
- збільшення допомоги сім'ям з дітьми - на це додатково виділяється майже 4 млрд грн;
- збільшення пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та компенсації за пільговий проїзд.
Прем'єр-міністр додав, що проектом бюджету на 2012 р. "передбачені заходи, які забезпечать у 2012 році збалансування бюджету Пенсійного фонду. Тобто, пенсії будуть виплачуватися відповідно до норм чинного законодавства, своєчасно і в повному обсязі".
Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада України остаточно ухвалила проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", розроблений Кабінетом міністрів України. На засіданні законопроект підтримали 245 народних депутатів. Закон набере чинності з 1 жовтня 2011 р.
Цим голосуванням народні депутати усунули неузгодженості у законі про пенсійну реформу, який був прийнятий 8 липня нинішнього року. Крім терміну набрання чинності, Рада уточнила в законі ще три положення.
Затягування з прийняттям пенсійної реформи було зумовлено тим, що діяла поправка, яка утворювала дефіцит бюджету Пенсійного фонду додатково на 42 млрд грн, що могло б викликати невиплату існуючих пенсій.
Відзначимо, прийняття пенсійної реформи є однією з головних вимог МВФ в питанні поновлення фінансування і продовження реалізації програми stand by на суму близько 16 млрд дол., яка була схвалена 29 липня 2010 р. Через те, що Україна нічого не зробила для її проведення, наша країна в березні-квітні 2011 р. не отримала третій транш кредиту в розмірі 1,5 млрд дол..
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас