Раді пропонують дати гарантії РФ і ЄС щодо транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують дати гарантії РФ і ЄС щодо транзиту газу

Енергетика
331
Народний депутат, заступник голови фракції Партії регіонів Анатолій Кінах виступає за надання парламентом гарантій Росії і Європейському Союзу щодо транзиту природного газу по території України. Про це він заявив на засіданні Ради.
Депутат виступив з ініціативою від імені парламенту направити відповідне звернення до Державної думи (нижня палата парламенту Росії) і Європейський парламент, в якому надати гарантії надійного і стратегічного транзитера газу.
Крім цього, він вважає за доцільне в цьому зверненні закликати Росію і Євросоюз об'єднати зусилля з пошуку балансу інтересів держав-постачальників, транзитерів і споживачів. А. Кінах наголосив на необхідності спільної роботи Росії та ЄС над розвитком прозорого енергетичного ринку.
Напередодні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна залишається надійним партнером ЄС у питаннях транзиту газу, незважаючи на будь-які складнощі переговорного процесу з Росією щодо перегляду газових контрактів 2009 року.
При цьому глава уряду підкреслив, що Україна має гарні можливості для транспортування газу, оскільки наша країна пропонує повний спектр послуг з транзиту газу. Зокрема, Азаров навів приклад вітчизняних підземних сховищ газу в Західній Україні, які можуть забезпечити стабільність і гарантованість поставок газу.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас