США допоможуть лівійцям відновити нафтову промисловість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США допоможуть лівійцям відновити нафтову промисловість

Енергетика
104
Радник президента США з національної безпеки Том Донілон заявив 16 вересня, що, США допоможуть новій владі Лівії відновлювати нафтову промисловість.
Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.
"США готові допомагати Перехідній національній раді (ПНР) як новому уряду, як і завжди робили це", - сказав Донілон. Серед основних віх цього процесу він виділив, зокрема, "заморожування рахунків режиму Муамара Каддафі на загальну суму понад 30 млрд доларів, частина з яких вже повернена лівійському народові".
"Ми і далі продовжимо процес розморожування і будемо повертати ці кошти лівійцям. Ми також будемо допомагати їм у відновленні нафтової промисловості та в усуненні викликів, з якими вони стикаються", - сказав Донілон. Визнавши, що "таких викликів дуже багато", він підкреслив, що США всі проблеми розраховують вирішувати, "перш за все, через ООН".
Примітно, що одним з кроків на допомогу новій лівійській владі радник американського президента назвав "провідні зусилля Вашингтона щодо міжнародного визнання ПНР". Проте експерти відзначили, що в даному випадку представник Білого дому допустив деяке перебільшення. Справа в тому, що США серед інших приблизно 30 країн визнали ПНР тільки 15 липня, тоді коли Франція зробила це кількома місяцями раніше. Що ж до Сполучених Штатів, то ще в квітні офіційний представник Білого дому Марк Тонер говорив про те, що "ми все ще розглядаємо варіант визнання".
Торкаючись долі Каддафі, Донілон відзначив важливість того, щоб той з'явився перед правосуддям. Він звернув увагу на прагнення лідерів ПНР віддати Каддафі в разі його арешту в руки міжнародного правосуддя. При цьому представник Білого дому повторив офіційну американську позицію про те, що "це питання має вирішувати лівійський народ".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас