Лагард: Можливостей для забезпечення стабільного відновлення економік все менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: Можливостей для забезпечення стабільного відновлення економік все менше

Казна та Політика
345
Можливостей для забезпечення стабільного економічного відновлення стає все менше. Таку думку глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард висловила в статті, опублікованій у п'ятницю в газеті Handelsblatt.
"Я вірю, що є спосіб досягти стабільного відновлення, хоча ця дорога вужча, ніж раніше, і вона продовжує звужуватися", - написала вона.
Глобальне економічне відновлення має бути обумовлене переходом економічного попиту від держав до приватного сектору, сказала Лагард, додавши, що цього поки не сталося.
Вона також зазначила, що слабкий ріст і слабкі баланси банків і держав створюють кризу довіри, яка, в свою чергу, знову послаблює ріст.
"Цей порочний цикл набирає обертів, і його загострили нерішучість і неефективні заходи", - констатувала глава МВФ.
Ризики для фінансової стабільності значно зросли з появою суверенних боргових проблем, зазначила Лагард, і без рішучих дій існує реальна ймовірність того, що великі економіки "скоріше зупиняться, ніж підуть вперед".
Необхідні реформи, щоб заповнити прогалини регулювання у фінансовому секторі, зокрема в тому, що стосується міжнародних рішень і структур, які вважаються занадто великими, щоб допустити їх крах.
Те, що ці проблеми не були вирішені протягом трьох років після банкрутства банку Lehman Brothers, - привід для занепокоєння, попереджає Лагард.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас