Івано-Франківськ може залишитися без тепла? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Івано-Франківськ може залишитися без тепла?

Енергетика
152
В Івано-Франківську ситуація з підготовкою до початку опалювального сезону 2011/2012 років неоднозначна, повідомив на сесії міської ради мер Івано-Франківська Віктор Аншуеквічус.
"Ситуація неоднозначна, що стосується підготовки до початку опалювального сезону. Якщо в технічному плані підприємство практично на 100% готове до початку опалювального сезону, то є проблеми з фінансового боку", - сказав він.
За його словами, на сьогоднішній день заборгованість комунального підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" за спожитий природний газ перед ДК "Газ України" становить понад 130 мільйонів гривень.
Анушкевічус розповів, що в цій сумі 17,3 мільйона гривень та 4,7 мільйона гривень становить різниця в тарифах відповідно для населення і юридичних осіб станом на 1 січня 2011 року, щодо якої не проведені взаємозаліки з держбюджетом.
За словами мера, ще 55,9 мільйона гривень заборгованості за газ місто очікує списати відповідно до Закону України "Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію". До початку опалювального сезону, продовжував Анушкевічус, комунальне підприємство зможе погасити близько 6 мільйонів гривень заборгованості за газ власними коштами. "Ще треба щось робити з різницею в тарифах в 2011 році", - зазначив мер.
Оскільки ціна на газ цього року підвищувалася в декілька етапів, пояснив Анушкевічус, то в 2011 році різниця в тарифах по "Івано-Франківськтеплокомуненерго" становить 29 мільйонів гривень. "Плюс ще штрафні санкції 3,6 мільйона гривень, які ми просимо списати і не застосовувати", - додав мер. Монополістом на ринку забезпечення населення Івано-Франківська тепло- та водопостачанням є КП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас