Канцлер ФРН назвала ідею ввести євробонди "абсолютно помилковою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канцлер ФРН назвала ідею ввести євробонди "абсолютно помилковою"

Валюта
486
Канцлер Німеччини Ангела Меркель категорично відкинула плани ввести єдині облігації єврозони, прихильники яких бачать у них надію на подолання боргової кризи зони євро. "Ідея ввести євробонди абсолютно помилкова", - наводить її слова Reuters. Канцлер зробила цю заяву на церемонії відкриття Франкфуртського автосалону.
"Щоб домогтися загальних відсоткових ставок для всіх країн єврозони, потрібно створити єдиний рівень конкурентоспроможності і схожі параметри бюджетів. Цього не станеться, якщо почати колективізацію боргів", - сказала Меркель.
За її словами, швидкого і легкого виходу з боргової кризи немає. Її можна подолати тільки в разі покрокового упорядкування бюджетів окремих країн.
Канцлер стикається зі зростанням неприйняття суспільством у ФРН ідеї випуску загальних для всієї єврозони облігацій, відзначає агентство. За даними інституту Ifo, обслуговування загальноєвропейських облігацій буде коштувати Німеччині 47 млрд євро на рік. При появі загальних облігацій ставки за бондами для Греції (вони зараз одні з найвищих в єврозоні) знизяться, але для ФРН вартість бондів різко зросте. Якщо подібні облігації з'являться, такі країни, як Греція, негайно згорнуть програми скорочення витрат, заявив в інтерв'ю Deutsche Welle міністр фінансів Баварії Георг Фареншен. Він назвав введення загальних облігацій єврозони "невірним, катастрофічним сигналом".
Президент Франції Ніколя Саркозі, як і керівництво Deutsche Bank, підтримує ідею загальноєвропейських бондів. Саркозі 14 вересня зустрівся з Меркель. Політики дійшли висновку, що Греція - невід'ємна частина єврозони, і закликали Афіни продовжувати проведення реформ, які стали умовою надання балканській країні міжнародної допомоги. Деякі експерти вважають цю політику згубною, що створює рецесію.
Один з найвпливовіших прихильників євробондів - глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. 14 вересня він заявив, що Єврокомісія незабаром представить пропозиції з введення єдиних облігацій єврозони.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас